23.12.2011

Ferrari chce Kubicę

FORMUŁA 1. Prezydent Ferrari Luca Di Montezemolo dał do zrozumienia, że Robert Kubica jest kandydatem do startów w jego zespole w sezonie 2013.

Za rok wygasa kontrakt z Ferrari Brazylijczyka Felipe Massy. - Po najbliższym sezonie będziemy mieli wiele możliwości - mówi Di Montezemolo. - Zobaczymy, co będzie z Kubicą; ja mam nadzieję, że będzie w stanie wrócić. Poza tym w minionym sezonie bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie Nico Rosberg - dodał.

Włoskie media od kilku tygodni informują, że Polak zawarł już wstępne porozumienie z Ferrari i wiosną będzie testował czerwony bolid z roku 2010, a w teamie powołany został specjalny zespół, który ma pilotować proces powrotu do sportu kierowcy.

Tego akurat Di Montezemolo nie potwierdził. Wymowny jest jednak fakt zakończenia współpracy Kubicy z Riccardo Cecca-rellim, lekarzem prowadzącym rehabilitację Polaka po wypadku w rajdzie w lutym tego roku. - Mogę potwierdzić, że mieliśmy różne wizje dalszej fazy rehabilitacji - powiedział Ceccarelli, cytowany przez Omnicorse.it.

(BOCH)

Portal „Dziennik Polski” wraz ze wszystkimi treściami będącymi jego elementami składowymi - w szczególności internetowe wydanie „Dziennika Polskiego” i treści będące jego elementami składowymi - podlegają ochronie prawnej na podstawie międzynarodowego i polskiego prawa autorskiego. Jakiekolwiek korzystanie z utworów, o których mowa powyżej, przekraczające dozwolony użytek osobisty (uregulowany w ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych) wymaga wyraźnej zgody Wydawcy - POLSKAPRESSE Sp. z o.o., które z tytułu praw autorskich jest podmiotem uprawnionym do wydania takiej zgody.